Sådan reducerer du fejl og mangler i byggeriet

Posted by on December 17, 2014 in Nyheder | 0 comments

Sådan reducerer du fejl og mangler i byggeriet

 

Ny vejledning fra Værdibyg indeholder eksempler på effektive metoder til at reducere fejl og mangler i et byggeprojekt.

Over 70 byggefolk var mandag samlet til lancering af den nye vejledning, “Afleveringsprocessen” fra Værdibyg. Den nye vejledning kommer med en række anbefalinger og forslag til effektive metoder, der forbedrer den afsluttende proces frem mod afleveringen af et byggeri.

Målet er, at mindske antallet af fejl og mangler ved overdragelse af færdige byggerier.

– Vi håber med denne nye vejledning at give byggeriet nogle nemme værktøjer til at undgå de største faldgruber ved afleveringen af byggerier. Danmark er desværre blandt de lande i Europa, der har flest fejl og mangler ved aflevering af byggeri, og det ønsker vi at hjælpe til med at få nedbragt, siger Rolf Simonsen, sekretariatschef for Værdibyg.

Før-gennemgang fanger mange fejl
Som en del af afleveringsprocessen anbefaler Værdibyg, at før-gennemgang bliver en fast del af afleveringsprocessen af et byggeri. Før-gennemgang er en dialog og proces mellem bygherre og entreprenør op til afleveringen, der sikrer færre fejl og mangler.

Vejledningen giver gode råd til hvordan parterne undgår at drukne i registrering, og hvad man skal huske ved overdragelsen fra entreprenør til bygherre samt overleveringen fra bygherre til brugere.

– Hvis jeg må pege på ét sted, hvor parterne nemt og med stor succes kan ændre på deres afleveringsproces, er det ved at indføre før-gennemgang. De fleste vil opleve, at den fanger rigtigt mange af de fejl og mangler, der ellers vil være på overdragelsesdagen, siger Rolf Simonsen.

Byggebranchen sætter pris på Værdibyg
Værdibyg er på få år blevet en succes i byggebranchen, viser nylig undersøgelse fra konsulentvirksomheden Damvad.

Mere end 3/4 af undersøgelsens bygherrer, entreprenører, rådgivende ingeniører og arkitekter vurderer således, at Værdibygs arbejde er relevant for dem og deres virksomhed, og 60-80 pct. af dem vurderer, at Værdibygs vejledninger fungerer godt.

Find vejledningen “Afleveringsprocessen” på Værdibygs hjemmeside

"God og tryg oplevelse, faglig ekspertise og god dialog !"

— Kristian Juhl Nielsen ( Huscompagniet,Amager )

Kontakt - klik her

Byggetilsynet.dk

Bytorvet 3, 1.sal
8541 Skødstrup
T : 76 42 02 00

Kontakt : Brug kontaktformularen

Åbningstider:

Mandag-torsdag 8.00 – 16.30
fredag 8.00 – 15.00

CVR : 33 50 25 67